Fenék edzés gumiszalaggal

fenék gyakorlat gumiszalaggal

Minden feneket kerekítő hölgynek, aki sikerre akarja vinni a fenékformálását, előbb-utóbb – ahogy fejlődik és szinteket lép a fenék edzésben – birtokába kell lennie egy strapabíró gumiszalagnak, ami igazi edzőtárs lehet a fenékgyakorlatok elvégzése során. Ha te is szeretnéd még magasabb szintre hozni a fenékformálásodat, illetve még eredményesebben kihozni a fenekedből a maximumot, akkor alapvető kellék kell legyen az edzéseidhez egy ilyen sokoldalú edzőeszköz.

Maga a “ booty band” az az a gumiszalag az egyik legnépszerűbb és egyben leghatékonyabb, egyszerűen beszerezhető eszköz, csak tudni kell jól alkalmazni a fenék edzések során.
A kellő erőszint megléte elengedhetetlen az eredményes használatához, ezért érdemes fokozatosan beépíteni a fenék edzéseinkbe. 

A hatékonysága abban rejlik, hogy segítségünkre lehet az agy-izom kapcsolat fejlesztésére, a feneket aktiváló gyakorlatok elvégzésére és még adott fenékformáló gyakorlat nehezítésére is.
Roppant eredményesen lehet vele megedzeni a fenéknek mind a három izomcsoportját, úgymint a nagy farizmot, a közepes és kis farizmot. 

Hogyan érdemes használni a gumiszalagot?

A gumiszalagot érdemes mindig a térd felé pár centivel felhelyezni. Azzal jó tisztába lenni, hogy minél feljebb helyezzük fenekünkhöz, közel a combjainkra a gumiszalagot, annál könnyebb lesz kivitelezni a fenék gyakorlatokat. Ellenben minél lentebb helyezzük annál jobban nehezítjük a kivitelezést. A legjobb elhelyezés az a térd felett pár centivel legyen. Érdemes a gumiszalagot úgy használni, hogy folyamatosan feszüljön az eszköz, miközben használjuk, így eredményesen ki fogjuk tudni hozni a maximumot a fenék izmokból, a fenék gyakorlatok során.
A gumiszalagot érdemes bemelegítésként , edzés közben és levezető gyakorlatoknál alkalmazni, így adva elég stimulust a fenék izmoknak azok maximális erejének a kihasználásához.

Mikortól javasolt használni a gumiszalagot a fenék edzésünkben?

Amikor elkezdünk feneket formálni,akkor az első időkben csak saját testsúllyal végzett gyakorlatokat érdemes végrehajtani és ez időben törekedni a fenék gyakorlatok pontos kivitelezésre. Amikor jól mennek saját testsúllyal a fenék gyakorlatok, tehát magabiztosan tudjuk azokat végrehajtani, elértünk egy bizonyos agy-izom kapcsolat szintig, akkor elkezdhetjük bevonni a gumiszalagot a munkába és így egy újabb szintet lépni a fenék edzésben. Igyekezzünk ugyanolyan minőségi munkát elvégezni a gumiszalaggal, mint amikor saját testsúllyal végeztük a fenék gyakorlatokat. A gumiszalag segítségével nagyobb koncentrációra, tudatosabb farizom aktiválásra tudunk szert teni az eszköz adta ellenállásnak köszönhetően. – Természetesen mit sem érne a gumiszalag a fenék gyakorlatok közben alkalmazva, ha nincs meg hozzá a kellő előképzettségünk a magabiztos használatához.

Ha érdekel, hogy miként tudod biztos alapokra építeni a fenék edzéseidet, akkor itt olvashatsz róla bővebben: https://fenekformalas.com/edzes/igazi-fenek-edzes-hogyan-indulj-neki/
Ha pedig szakszerű segítségedre van szükséged, akkor vedd fel velem a kapcsolatot: traineralexaa@gmail.com e-mail címre írva.

A gumiszalagok téveszméjében. Melyik lesz nekem jó?
Melyiket válasszam, melyikkel fogok jobban járni?

Emlékszem, amikor még én kezdtem el réges rég a fenekem kerekítését és növelését, akkor még alig lehetett gumiszalagokat kapni a piacon, nem úgy, mint mostanában a bőség zavarában, amikor az ember alig tudja eldönteni melyikre érdemes beruháznia. Az őszintét megmondva laikusként ember legyen az a talpán, aki ki tudja választani a számára legjobb gumiszalagot a céljai érdekében. Ezért is nagyon fontos, hogy jól válasszunk. Többek között ezért is íródott meg ez a cikk a fenék edzés és gumiszalag kapcsolatáról, hogy könnyebben tudj választani és ne fuss még véletlenül se zsákutcába és költsd el feleslegesen a pénzedet. Másfelől pedig rá világítsak arra, hogy mennyire praktikus egy gumiszalag a fenék edzéseidhez és általa a fenékformálásodban. Előbb -utóbb mindenképp szükséges a beszerzése, ha törekedsz te is arra, hogy elérd a formás, kerek feneket és ki akarod hozni a maximumot a fenékfejlesztésedből
Sok gumiszalag típus létezik a piacon, de kifejezetten “booty band” összesen két fajta létezik, amiket kifejezetten a fenék edzésekhez lehet bevetni hatékonyságnövelésre, ám közel se mindegy melyik lesz számunkra a legideálisabb, melyikkel fogunk jobban járni hosszútávon. Most elárulom neked, hogy melyikre érdemes beruháznod, hogy még véletlenül se nyúlj mellé és csak siker övezze a fenékfejlesztésedet. 

fenék gumiszalagok
Szövetes gumiszalag Latex gumiszalag

Az egyik ilyen tipusú az a latex anyagú gumiszalag, amik vékonyabbak, kevésbé ellenállóak, sűrűn felcsúsznak, felpöndörödik az ember combján a fenék gyakorlatok elvégzése közben és még, ha úgy alakul, akkor kellemetlenül tudja húzni az ember bőrét is, így akár könnyen a motiváció is alább tud hagyni. – Márpedig az eszköz arra hivatott, hogy segítse és ne hátráltassa a fejlődésedet.- Ezt a fajtát nem szívesen szoktam javasolni azokban az időkben, amikor minden másra fontosabb figyelni a fenék gyakorlatok során az agy-izom kapcsolat fontos kialakításánál, mintsem azzal foglalkozni, hogy épp merre jár a fenék erősítő gumiszalagunk vagy mennyivel több idő megy el az igazgatással,mintsem a tényleges munkával.
Akik haladóbbak azok még csak-csak bevethetik, mert talán tudják eléggé kontrollálni a vele való fenék gyakorlatok kivitelezését, de akkor is nagyobb áldozatok árán, ami összességében sem éri meg hosszútávon, ahhoz hogy eredményes legyen a munkánk. 

Sajnos a legtöbb ember hiteles, tapasztalt információ hiányában nincs tisztában azzal, hogy mennyire nem éri meg bemenni az egyik sportáruházba és megvenni a legolcsóbb gumiszalagokat a fenék edzéshez. Természetesen mindenki saját maga dönti el végül, hogy melyikre ruház be, de azért érdemes azon elgondolkodni, hogy nekünk, mint felhasználóknak melyik fogja megérni hosszabb távon mind minőségben, mind kihasználhatóságban a fenékfejlesztésünkhöz. Kifejezetten fenék gyakorlatokhoz nem javaslom a használatát, de egyéb más izomcsoportok erősítéséhez, mint a mély hát izom, mellizom, karizom és vállizom fejlesztő gyakorlatok elvégzéséhez kiválóan alkalmazható. Még a rehabilitációban alkalmazva kifejezetten hasznos eszköz ez a fajta latex tipusú gumiszalag.

A másik a szövetes gumiszalag, ami már egy tovább fejlesztett változata ennek az eszköz típusnak. Egy sokkal kényelmesebb élményt és viselést nyújt a számunkra, amivel remekül tudjuk formálni a fenekünket minden kellemetlenség nélkül. Aki egyszer megtapasztalja milyen egy vastagabb szövetes gumiszalaggal elvégezni a fenék edzéseket, az soha többet nem akar latex hatású gumiszalagot használni.


A szővétes gumiszalagok nagy előnye, hogy:

Guggolás gumiszalag
Guggolás gumiszalag
 • változatos fenék edzéseket lehet vele elvégezni
 • igazi hosszútávú befektetés a strapabíróságának köszönhetően.
  Ezt aztán lehet nyúzni, mert nem fog elszakadni vagy kinyúlni többszöri használat után sem.
 • a praktikusságának köszönhetően olcsón beszerezhető, bárhova magaddal viheted, mert kis helyen is elfér, akár még nyaralásra is elviheted.
 • az egyik legolcsóbb a többi fitnessz eszközök tekintetében, így érdemes beruházni rá, hiszen a kiváló minősége és használhatósága miatt jól beilleszthető a fenékfejlesztésünkbe.
 • puha, elasztikus anyagának köszönhetően sokkal tartósabb, mint a latex típusú gumiszalagok.
 • nem fog össze-vissza csúszkálni vagy felpöndörödni az edzésed alatt és a bőrödet sem fogja nyúzni.
 • otthoni edzésre és edzőtermi gyakorlatokhoz is kiváló eszköz.
 • Hosszútávú befektetés, ugyanis brutál tartós, nem fog elszakadni vagy gyengülni edzés közben.
 • használata közben fokozzuk az izomtónust, hiszen ahogy a szalag nyúlik, az izmaink összehúzódásra (kontrakcióra) vannak késztetve.
 • izületbarát, fokozza a csontsűrűséget az ellenállásnak köszönhetően.
 • kiválóan használható rehabilitációban.
 • a folyamatos fejlődés garantált vele
 • A gumiszalagokkal végezhető gyakorlatok tárháza végtelen, sokoldalúan használható, így változatos fenék edzésekben lesz részed.

  Ha vágysz egy ilyen gumiszalagra, akkor figyelmedbe ajánlom a saját márkájú Bestia gumiszalagjaimat, amihez ajándékba 5 gyakorlatból álló fenék-combformáló edzésprogramot állítottam össze a számodra, hogy a szalagok kézhez kapását követően egyből be tudd vetni és tudj egy fergetegeset edzeni.
  Katt ide: https://fenekformalas.com/termek/bestia-gumiszalag/

  Milyen eredményeket érhetünk el a fenék edzéseinkben a gumiszalag segítségével?

  A gumiszalag segítségével egy újabb dimenzióba tudjuk emelni a fenék edzéseinket. A használatával teljesen más jellegű terhelést tudunk adni a farizmainknak a folyamatos ellenállás véget, ami magának a gumiszalagnak adta ellenállásának köszönhető. A súlyokkal való megedzetés és a gumiszalaggal való edzés abban különbözik, hogy amíg a súlyokkal a nagyobb egységeket, “csak” felszínesebben elhelyezkedő izomrostokat tudjuk megterhelni vele, illetve más izomcsoport is terhelődik a gyakorlat elvégzése alatt súly bevonásával, addig a gumiszalaggal a kisebb egységűbb izmainkat célzottabban tudjuk vele erősíteni, amit nagyobb súlyok használatával alig vagy egyáltalán nem tudnánk olyan hatékonysággal megedzeni. Például, ha beülünk egy combtávolító gépbe, ami a közép és kis farizom megedzetésére fejlesztettek ki és abban végzünk bizonyos mennyiségű szériát és végzünk adott számú ismétlést, addig gumiszalaggal elvégezve fekve ugyan ezt a fenék gyakorlatot ( kagyló nyitás) egyértelműen érezni fogjuk, hogy teljesen máshogy tudja megdolgoztatni az egyes farizmainkat. Ez pedig annak köszönhető, hogy géppel való megedzetéskor a súly esetében a terhelés mindig állandó. Állandó súlyú tárgy emelésekor/kinyomásakor a biomechanikai törvényszerűségek miatt mindig lesz olyan szög a mozgás során, ahol az izom erősebben fog dolgozik. Ellenben, ha gumiszalaggal végezzük az adott gyakorlatot, akkor a terhelés dinamikusan változik, akkor az egy merőben új inger lesz az izomzat számára.

A gumiszalag segítségével olyan eredményeket érhetünk el, mint a jobb agy-izom kapcsolatra való szertevés, nagyobb aktivitás generálás a farizmokban, jobb fókuszáltság elérése és izomtömeg növekedést. Az izmok ellenállás hatására – most ez az ellenállást a gumiszalag adja-  megfelelő intenzitással, volumennel, edzésmódszer(ek) alkalmazásával egy progressziót érhetünk el, amire a szervezetünk adaptálódással reagál azért, hogy legközelebb már elbírja ezt a szintű terhelést. Ebben a progresszióban az izomrostok felszínén az edzés alatt nyújtott megfelelő terhelés hatására mikroszakadások keletkeznek. Ezeket a mikroszakadásokat a szervezet regenerálódási szakaszban “foltozza be”, aminek a hatása az izomnövekedés lesz. – Természetesen ez az egyik útja az izomnövekedésnek. A másik útja szorosan összefügg a táplálkozással is, így érdemes a cél érdekében olyan ételeket magunkhoz venni, amik segítenek bennünket az eredményes fenék növelésünkben.-

Tehát elmondható az, hogy a gumiszalag segítségével igenis tudunk egy bizonyos szintig fenék izomtömeget növelni és feneket kerekíteni. Minél nagyobb ellenállással állunk szembe vagyis állnak szembe az izmaink, annál nagyobb izomnövekedést tudunk elérni. Ezért sem mindegy többek között, hogy milyen edzettségi szinten állunk, melyek azok a fenék gyakorlatok, amik hatékonyak a számunkra, milyen gumiszalag típust alkalmazunk, hogyan építjük fel a fenék edzésprogramunkat, milyen fenék növelő ételeket fogyasztunk és mennyi időt hagyunk az izmainknak a regenerálódásra. 

Ezeket összevetve, átgondolva érdemes elindulni egy hatékony és minőségi kerek fenék eléréshez, ami mind egészségügyi, funkcionális és mind esztétikai szempontból megállja a helyét.

Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Facebook oldalam

Instagram profilom

Főoldal
Profil
0
Kosár
Keresés