Bűnözésmentes fagyi

Bűnözésmentes fagyi

Bűnözésmentes fagyi, ami még nyári reggelen is lehet.
Ha valami egészséges és hűsítő finomságra vágysz válaszd a banánfagyi!

A banánfagyiban az a legjobb, hogy ezt is a kedvünkre/ízlésünkre tudjuk variálni, így sose lehet megunni, csak úgy, mint a zabkását. Ráadásul mind a kettőt szuper gyorsan el tudod készíteni, olcsók és egèszséges nasiknak se az utolsók, ha épp rád törne a kívánóssàg.

Te milyen ízkombinációban készítenèd el a homemade banánfagyidat?

Mondjuk én sose szerettem a geil, túl tolt, mindennel megpakolt és nagyon “sok íz egyszerre érezhető” jellegű fagyikat, ezért mindig a natúrabb, gyümölcsösebb vonalat szoktam készíteni. – na jó, egy levendulás-étcsokoládés ízű mindig jöhet,mikor az utamba kerül a kedvenc fagyizóm. – Nekem a kedvenceim: Fahéjas, bogyós gyümölcsös, laposbarackos és a fahèjas-szilvás.

Alap recept:

3-4 db érett (!) karikára szelt fagyasztott banán

1/2 tsk. gyömbérpor

1/2 tsk. fahéj

1/2 tsk szegfűszeg – a fűszerek elhagyhatóak, viszont ezektől még finomabb lesz az ételünk és a fűszerek egymás hatását erősítve jótékonyan hatnal a szervezetünkre működésére.

Ezután a hozzávalókat egy nagyobb teljesítményű turmixgépbe helyezzük és folyamatos, apránkénti víz hozzá adagolássával készre turmixoljuk a fagyinkat.

Utána már kedvünkre variálhatjuk!

Ha lassítani szeretnénk a felszívódását, akkor az összes turmixolás után a tál aljára tegyünk quinoát – ez az egyik ízben legsemlegesebb gabona- és csak utána halmozzuk rá a krémes banánfagyinkat.

Nincs is jobb annál, mint kedvenc ízesítésű, otthon legyàrtott, fagylaltunk mellett lazulni. Különleges élmény a saját készítésű, nem spórolós faglalt kanalazása..

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Facebook oldalam

Instagram profilom

Főoldal
Profil
0
Kosár
Keresés