Fenék edzés és az étkezési zavarból való kiút

Fenék edzés étkezési zavar

Miért segíthet az étkezési zavar leküzdésében a fenék edzés, a fenék fejlesztés ? 

Egy múltkori instastory posztom hatására – ahol a fenék edzésről, az önbecsülés és ezáltal a nőiesség megéléséről esett szó,-  egy kedves pszichológus tanuló követőmmel szóba elegyedtünk. A nőiesség és a (kerek) fenék kapcsolatáról beszélgettünk, mennyire káros magát a nőiességet a külsőségre alapozni, hiszen negatív irányba is befolyásolhat egy étkezési zavarokkal küzdő nőt. 

A mai napig azt hirdetem és azt is igyekszem erősen közvetíteni azok számára akik figyelik a munkásságomat vagy leendő ügyfeleim, hogy magához a formásabb, kerekebb és a -esztetikus normák keretén belüli- nagyobb fenék eléréséhez bizony enni kell. Pontosan olyan fenék növelő ételeket, amik támogatják az izomfejlődést a fenék edzések mellett. Csak közel se mindegy mit, milyen minőségben és mennyit viszünk be. 

Ha nem viszünk be elegendő és minőségi tápanyagot a szervezetünk számára, akkor maga az izom fejlődésünk, a fenekünk kerekítése, formálása se lesz sikeres. Pontosan azért, mert a megvont/ nem megfelelő táplálék bevitellel /táplálkozásnál nem fogunk tudni gyorsabb ütemű eredményt elérni a fenékformálásunkban, mintsem ezt jó ételekkel, elegendő kalóriabevitel fogyasztásával tennénk. Így könnyen fenn áll annak a veszélye, hogy a fenekünk továbbra is lapos és formátlan marad és az alakunk sem változik.

Hogy kapcsolódik össze az étkezési zavar és a fenék edzés, a fenékformálás?

Megoldásként vagy egy lehetőségként szolgál az, hogy a formás fenék eléréséhez jó minőségű és elegendő mennyiségű ételt kell fogyasztania.- ami eredményezheti azt, hogy az izom és a zsír jó arányban fog eloszlani a feneken-  Abban egyetértettünk, hogy a nőiesség megélése több aspektusból áll össze, de ha a külsőséget nézzük, akkor a fenékformálás magába tudja hordozni a megoldást, a kiutat az étkezési zavarból, ami a nők közel 80%-át érinti. Az általam követett étkezési forma szénhidrát alapú.

Arra buzdítom a követőimet -és személyesen is segítek könnyebbé tenni a gyakorlatias tanácsaimmal annak a dolgát, aki szeretne nyitni efelé a táplálkozás felé- , hogy fogyasszunk több növényi ételt, mert a fenékformálás alapja az izomfejlődés. Az izomfejlődéshez, a fenék izomépítéshez, a fenék formáláshoz elegendő kalóriára, jó minőségű ételekre = jó minőségű mikro- és makronutriensekre = jó minőségű szénhidrátra, fehérjére és zsírra van szükség, lehetőség szerint minél tisztább formában. Ezt például egy növényi alapú táplálkozás elég jól megtudja adni. ( minden esetben kalóriatöbblet szükséges. Egy fenék növelő ètrend ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, mint egy jól összeállított fenék edzésterv.) 

Tisztába vagyok azzal, hogy az étkezési zavarnak több aspektusa van, de a saját szakmámból és emberekre való odafigyelésből adódóan igyekszek minden lehetőséget megadni a probléma megoldásához. Ha pedig úgy érzem, hogy az én tudásom se elegendő az illetőnek – hiszen én magam is átmentem egy durva étkezési zavaron, aminek az ördögi körből való kijutását, az egyik megoldását pont az adta meg, hogy még jobban vágytam arra, hogy kerekebb, formásabb és nagyobb fenékem legyen- , akkor például egy számomra is hiteles coachoz/pszichológushoz tudom irányítani. 


Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Facebook oldalam

Instagram profilom

Főoldal
Profil
0
Kosár
Keresés