Volt Újévi fogadalmad?

Volt Újévi fogadalmad?

Az évből már eltelt több, mint 12%. Mit sikerült eddig megvalósítanod?

Te melyik típusba tartozol?

  1. Aki radikálisan áll az egészhez, mindent elkövet és precízen betart. – legalábbis az első 3 napban.
  2. Az az ember vagy, aki kicsi lépésekkel halad az új életmódváltása felé. Pl. Kiiktatja a cukrot, a fehér lisztet, minimalizálja a feldolgozott ételek fogyasztását, beiktatja a heti 1-2x az edzést, elkezd reggelente meditálni, hogy oldja a stresszt.
  3. Olyas valaki vagy, aki nem tesz fogadalmat, de saját maga miatt is oda figyel a táplálkozásra, rendszeres testmozgásra, tudatosan éli az életét.
  4. A felsoroltakból egyik sem, de leírom kommentben.

Emlékszem, amikor 12-13 évesen elkezdtem tudatosodni és ez együtt járt azzal, hogy életmódot váltottam.

Leginkább ez onnan jött, hogy elkezdtem a versenytáncot és szerettem volna még jobb teljesítményt elérni.

Tudtam azt, hogy a kitartásom, alázatom és az ambícióm mellett meg kell növelnem a teljesítményemet, hogy minél jobban bírjam szusszal a táncedzéseimet és ez is segítsen abban, hogy jobb táncos legyen belőlem. ☺

Étrend? Milyen étrend?

Pontosan egy olyan lány voltam, akinek addig reggelente a közeli Albán pékségből hozott friss, illatos, puha és édes péksütik jelentették a reggelijét.

Bár abban az időben nem volt negatív hatással a testsúlyomra, a mindennapjaimra vagy az egészségemre nézve, de mégis éreztem legbelül, hogy itt váltanom kell, ha jobb szeretnék lenni.

Abban az időben még nem volt felkapott a Facebook, az Instagram létezéséről pedig senki se tudott és fogalmam sem volt, hogy ki lehet számomra hiteles szakember, akihez fordulva feltehettem volna az ezzel kapcsolatos kérdéseimet (pedig egy csomó időt, bukást megspóroltam volna vele).

Szóval maradt az, hogy az interneten kezdtem el olvasgatni, mi egyáltalán az egészséges életmód és ehhez milyen táplálkozást lenne szükséges folytatni.

Egy percig sem akartam vesztegetni az időmet és egyik napról a másikra változtattam az étkezési szokásaimon és az addig megszokott péksüti, cukros reggeliző gabonapehely helyett zabkását, teljes kiőrlésű kenyérből szendvicset ettem, megpakolva sok zöldséggel, tojással és zsírszegény sajttal vagy kókuszos gyümölcssalátával. Ezekkel kezdtem a napomat.

Természetesen azóta sok minden történt a táplálkozási szokásaimat illetően, de döbbenet, hogy honnan hova jutottam el és most milyen nézeteket vallok.

Illetve most már én segíthetek más embereknek, akik hozzám hasonlóan az út elején állnak, bizonytalanok vagy esetleg valamilyen okból kifolyólag megrekedtek és szükségük lenne egy hiteles szakember segítségére, aki a helyes útra tereli őket. ☺

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Facebook oldalam

Instagram profilom

Főoldal
Profil
0
Kosár
Keresés