FARIZOM: LUSTA ÓRIÁS? – Mire valóak a farizom aktiváló gyakorlatok?

Mire valóak a farizom aktiváló gyakorlatok?

Első körben azt kell tisztáznunk, hogy miért tartom fontosnak megosztani veled ezt a roppant hasznos információt.

Te is zsigerből a szabad ülőhelyeket nézed, ahogy felszállsz a tömegközlekedésre? Esetleg sokat ülsz az autóban? – Maga a sok ülésnek számos negatív egészségügyi hatása van. Az ülés során a fenék izmai a semmittevéstől “ellustulnak”, inaktívvá válnak.

Ez szakmaibban annyit tesz, hogy a csípő-horpasz izom megrövidül, a farizmok pedig gyengévé, inaktívvá válnak a mozgások során. Emiatt is olyan fontos beiktatni a mozgást az életünkben. Ahhoz, hogy a farizmok is érdemileg be tudjanak kapcsolódni a munkába – akár az egyszerű, hétköznapi feladatokban használjuk a fenekünket, ezzel is számos sérülést, későbbi egészségügyi problémákat elkerülve- , nem árt a néhány aktiváló feladatot elvégezni.

Az aktiválás:
• Agy-izomkapcsolatot fejleszt.
• Nagyobb koncentrációt, fókuszt ad az edzésedhez
• Erőszintet elősegítő- előkészíti a farizmokat a nagyobb terhelésre

– Az első időkben elengedhetetlennek tartom, ha te céltudatosan elhatároztad magad és nagyobb, formásabb feneket szeretnél, hogy kezd el fejleszteni. Minden olyan izomcsoportunk, ami hátul van nehezen tudjuk elképzelni, így rá koncentrálni is nehezebb.
Épp ezért sokat lendíthetünk a folyamaton, ha elkezdjük bekapcsolni izoláltabb, edzettségi szintünkhöz mérten nem megterhelő gyakorlatokkal. Pl.: Gépen csípőkifeszítés, négykézláb gyakorlatok. Ha szánunk ezekre időt, akkor a nagyobb és összetett gyakorlatoknál sokkal jobban fogjuk tudni érezni a farizmainkat. Pl.: csípőemelésnél, guggolásnál, felhúzásnál stb.

MIÉRT LÉNYEGES A JÓL MŰKÖDŐ FARIZOM?

Egyrészt az aktív farizom épp eléggé feszes, kerek, ami midenkinek az álma. De ami ennél is fontosabb, hogy sok problémától megóv. pl.: csípőkopás,csípőízületi panaszok medencefenék diszfunkció derékfájás (lumbágó, isiász, porckorongsérv stb.) alsó végtagi panaszok (térd-, boka fájdalom stb.) Tehát ha ezek közül bármelyik érint téged, az esztétika mellett még egészségügyi szempontból is figyelmet kell fordítanod a farizmaidra.

Maradj tudatos, következetes és drukkolok neked! 

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Facebook oldalam

Instagram profilom

Főoldal
Profil
0
Kosár
Keresés