Milyen NŐI feneket szeretnek a magyarok?

fenék felmérés

Vajon érdemes külön fokozott figyelmet fordítanod a feneked formálására miközben sportolsz?

A több mint ezer megkérdezett ember szavazataiból egyértelműen kiderült, a magyar nők több, mint 70% szeretne jobb feneket elérni. A nők 44% elégedetlen a fenekével.
A statisztikából is látszik, amit személyesen is tapasztalatok, hogy sokan azt hiszik a genetikájukból adódóan nem képesek kerekebb feneket elérni. Pedig megfelelő edzésmódszerrel bárkinek szert tehet a vágyott feszesebb popsira.

A megkérdezett férfiak 50%-ának kifejezetten fontos párjuk fenekének formája és kereksége, míg 48%-nak nem ez a legfontosabb, de határozottan előnyösnek találták. Csupán 2% nem tartja fontosnak, hogy a párjuk fenekének kinézetét. A statisztika alátámasztja, hogy a férfiak nagy része
( 72%) kifejezetten boldog lenne és támogatná a párját, hogy nagyobb figyelmet fordítson feneke edzésre. 

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Számodra egy nőnél a külső megjelenésben mennyire számottevő a fenék formája, kereksége?. Válaszok száma: 745 válasz.A nők közel 40%-a kerekebb és feszesebb feneket preferálják. Viszont a második helyen jóval lemaradva a nagy és kevésbé izmos fenék áll 18%-al. Míg a dobogós 3. helyen az izmosabb, feszes és edzett fenék áll. 


A férfiak 50%-a a kerekebb és feszesebb feneket tartják a legvonzóbbnak, míg 30% az izmosabb és feszesebbet. Összesítve így tehát a férfiak 80%-a a feszes feneket részesítik előnybe, amit egy jó (fenék) edzéstervvel hamar el lehet érni. A férfiak rangsorában a harmadik helyre került a nagy és a kevésbé edzett popsi. 

A FARIZMOK EDZÉSÉNEK ELŐNYEI

Mivel a férfiak és nők egyaránt előnyben részesítik a kerek, feszes feneket láthatjuk, hogy érdemes foglalkozni mind elméletben, tudásszinten és gyakorlatban, edzés szinten a fenékformálással.Természetesen minden formájú feneket érdemes megedzeni, hiszen a kedvező esztétika mellett rengeteg egészségügyi előnnyel is jár, mint például: a helyes testtartás kialakítása, csökkenti a sérülések és fájdalmak kockázatát, elősegíti a testtartás javulását, megkönnyíti a mindennapi mozgást – emelkedőn sétálás, felállás a székből vagy egy tárgy felvétele a földről- , növeli a fizikai teljesítményt – ami pedig csökkentheti a térd, az alsó hát, a combizmok és az ágyék sérülésének kockázatát is.- , a farizmok edzetésével sokkal több kalóriát égetünk el a testedzéseink során, mintha egy sokkal kisebb izomcsoportra koncentrálnánk, ami jobb anyagcsere folyamatokat okoz.

Fenékforma és nőiesség

A megkérdezett nők 63%-a szerint a kerekség a legfontosabb jellemző, ha a női fenekekről van szó. Az izmosság  50%-al a második helyen és 40%-al lett dobogós a feszesség. A legkevesebb szavazatot a teltebb, zsírosabb és kevésbé izmos forma kapta, ami nem meglepő, hiszen minden nő – titkon – vágyik a tónusosabb alakra.

Ugyanúgy a férfiak 70%-a számára is a kerekség van az első helyen. A második helyen 30%-al a feszesség áll. Ezután a többi jellemző, mint például a egyenletesebb bőrfelszín, izom-zsír arány, nem élvez prioritást a férfiak szemében. 

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Milyen fenék az, amit vonzónak tartasz?. Válaszok száma: 745 válasz.


Miért edzzi valaki a fenekét?
A pasik azt gondolják, hogy ha párjuk több időt fordítana a fenékformálásra, akkor leginkább nekik és önmaguknak akarnak tetszeni (54%). De emellett több lenne az önbizalmuk (31%) és az egészségünkön is javítanának. Úgy vélik, a párjuk jobban érezné magát a bőrében, ami egy kiegyensúlyozottabb életet eredményez számára.

A hölgyek legtöbbje azt szavazta, hogy ha elérné az ideális, vágyott fenék formát, akkor leginkább nőiesebbnek érezné magát, jobban megélné a nőiességének ezen aspektusát. Második helyen ehhez hasonlóan az önbizalmat növelné, hogy feszes ruhákban újra jól tudják érezni magukat. Ez még inkább erősítené bennük az elégedettséget, az önmaguk számára való megfelelést. 


Mit tesznek a nők most a fenekükért?
A nők többsége sportol és tesz azért, hogy jobb alakja/formája legyen, de sajnos a szakmai segítség és támogatás hiánya miatt nem érik el, gyakran feladják. Sajnos rengeteg szakmabeli hiányos tudással rendelkezik a fenékformálásról, pedig egyik legfontosabb fejlesztendő izomcsoport. Ezért érdemes olyan személyi edzőt választani, aki nem csak hiteles a témában hanem komplex tudással és tapasztalattal is rendelkezik.

Jómagam az alap személyi edzés mellett elkezdtem mélyre hatóan tanulmányozni ezt a területet és annyira magaménak éreztem, hogy igazi szerelem-projektemmé vált a fenékformálás. Azt tapasztaltam, hogy szüksége van a (magyar) női társadalomnak is arra, hogy megmutassa a témában egy külsőleg is hiteles és magas tudással rendelkező szakember, hogy a kerek fenék nem kiváltság kérdése. 

Mindig szerettem volna, hogy minél több nőnek tudjak segíteni abban, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben. Leírhatatlan érzés fogott el mindig a személyi edző pályafutásom alatt, amikor a női klienseim arcán láthattam azt a boldog, önfeledt, felszabadult és magabiztosan szexi kisugárzást – még most is libabőrös vagyok, ahogy írom le- , amikor elértük a közös munkánk során a formás és kerek feneket amellett, hogy az alakjukat is formáltam. Ekkor vált világossá a számomra, hogy erre mekkora szükség van és én szívesen megosztom erről is a tudásomat.

A fenék fejlesztéssel mindig ez volt a célom, hogy minél több nő tudja megélni a magasabb önbecsüléssel és magabiztossággal járó boldogabb életet lemondásoktól és kompromisszumoktól mentesen.

Űrlapok-válaszdiagram. Kérdés címe: Mi az életkorod?. Válaszok száma: 1 114 válasz.


Összegezve a felmérést, a Nők és a Férfiak kortól függetlenül egyaránt a kerekebb, formásabb feneket preferálják az esetek nagy részében elsöprő többséggel. Ami nem csak egy vonzóbb, magabiztosabb megjelenést ad a nőnek, hanem annál jóval többet. Ez a kutatás és eredménye is határozottan alátámasztja, hogy igen, van igény Magyarországon is a női fenekek megformálására. Hiszen egy eredmény orientáltabb, az egyén számára kialakított személyre szabott edzésprogrammal (nincs olyan fenék edzésterv, ami mindenkinek jó lenne), feneket támogató táplálkozással, alázattal és némi türelemmel komoly eredmények érhetők el, amit nem csak az edzett, hanem a környezete is azonnal észre fog venni.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Facebook oldalam

Instagram profilom

Főoldal
Profil
0
Kosár
Keresés