4 OK, amiért nem fejlődik a farizmod, ahogy te szeretnéd!

4 OK, amiért nem fejlődik a farizmod, ahogy te szeretnéd!

1. „Azért, hogy gyorsabban érjem el a kerek feneket, ezért sok gyakorlatot végzek, így tuti nem hagyok ki semmit és támogatom vele a fejlődésemet.”

Azok, akik hatalmas motivációt éreznek magukban könnyen áttudnak esni a ló túlsó oldalára és a gyorsabb eredmény érdekében egy edzésen belül 7-8 gyakorlatot is végeznek, ami az edzés hosszúságát is emeli. Ha koncentrált egy edzés, akkor nincs szükségünk ilyen, idegrendszert is próbára tevő, kimerítő edzésmunkára. Mielőtt túledzenénk magunkat gondoljuk át, hogy mi a célunk, hol tartunk edzettségi szinten és milyen gyakorlatok azok, amik fejlődésünket fogja támogatni.

 2. Túl sokszor edzed meg a farizmodat

Abban az esetben, ha egy héten belül túl gyakran és ugyanolyan nagy terhelés adunk a farizmainknak akkor sanszos, hogy a várt fejlődésünk  nemhogy növekedésre sarkallná az izmainkat, hanem épp a túlterheléstől megtorpan a fejlődés vagy nem olyan ütemben halad, ahogy mi azt szeretnénk, elvárjuk.

Sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy az izomnövekedés nem a fizikai aktivitás alatt törtènik, hanem a regenerálódás fázisában, a pihenő időszakban. Emiatt is kiemelkedően fontos az, hogy megtaláljuk az edzés és a pihenés közötti egyensúlyt. Egyik a másikat támogatja és nincs meg egyik a másik nélkül. Figyeljünk az edzés gyakoriságára, intenzitásra és mellette az elegendő̋ pihenő̋ időszakra.  Ideális esetben hetente maximum 3-4 alkalommal érdemes  edzenünk a farizmainkat, de ezt is az egyéni preferenciák határozzák meg. Mindenkinek  más gyakorisággal kell időt fordítania a farizmok edzésére.

3. ” Nem szeretnék elhízni, ezért nem eszem sokat, de közben szeretnék kerekebb és látványosabb feneket magamnak.”

Ahhoz, hogy valaki formásan nagyobb és kerekebb fenékre tegyen szert, ahhoz elegendő kalóriát kell elfogyasztania. A nem evéssel azt fogod elérni, hogy kevesebb energiád lesz és fényévekkel nehezebb lesz izmot növelni, de ez elmondható akkor is, ha más izomcsoportot szeretnél fejleszteni.

 Amennyiben több kalóriát szeretnél bevinni, úgy igyekezz ezeket normális, tápláló és kevésbé feldolgozott ételekből bevinni.

Így könnyebben elkerülheted azt, hogy kevesebb zsírt tudj felszedni. Továbbá figyelni, hogy ne legyél hatalmas kalóriatöbbletbe.

4. Nincs egy kialakított saját edzésprogramod, hanem össze-vissza csinálod a gyakorlatokat, amihez kedved van.

Elengedhetetlen a fenékfejlesztésben is a következetes és tudatos edzésprogram összeállítása. Ha találomra végzel különböző fenék gyakorlatokat, amihez csak kedved van az pont csökkenti a tartós eredményeidet. Elképzelhető, hogy random gyakorlatoktól is fogsz fejlődni az elején, hiszen új ingert fogsz adni a fenékizmaidnak, de ez csak arra lesz elég, hogy bedurranjon – vérbőséget idézze elő- , picit kerekedjen a popsid és itt meg is fog állni a folyamat.

Maradj következetes és válasz az edzettségi szintednek megfelelő gyakorlatokat, fejlődj, tapasztald ki, hogy neked mi a jó és mi válik be.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Facebook oldalam

Instagram profilom