Fenék gyakorlatok erős core izmokkal!

Fenék gyakorlat

A tudomány, a tapasztalataim, edzői munkám és a sok pozitív visszajelzés alapján elmondható, hogy az izmos, erős és kerek fenék kialakításának feltétele a core izmok megfelelő edzettsége.

Ahhoz, hogy erős alapokkal rendelkezzünk a fenékfejlesztéshez, elegedhetetlen az előképzettség. Ez annyit jelent, hogy igyekszünk első időkben olyan gyakorlatokat végezni, ahol a farizom terhelést kap, de csak azért, mert fontos kulcsszereplője a feladat helyes végrehajtásához. Pl.: négykézláb lábemelés, hasonfekve nyújtott kar-lábbal pici emelések gyors váltakoztatással

Fenék gyakorlatok erős core izmokkal

Amikor négykézláb helyzetben lábemelést végzünk, az soha sem annyiból áll, hogy lemegyünk a talajra és “csak” elvégezzük a megadott ismétlési számot, aztán ahogy esik úgy puffan. – Persze ezt is csinálhatjuk, viszont tartós eredményt nem fogunk elérni vele.

Az igazság az, hogy ennél az egyszerűnek tűnő fenék gyakorlatnál is roppant fontos a helyes tartás. A váll-könyök-csukló- csipő-térd állása, a fejtartás,az előfeszített farizom, a lábfej állása, a további core izmok feszesen tartása és ha ez mind a helyén van, ezután lehet elkezdeni a fenék gyakorlatot.

Voltaképpen egy látszólag “könnyű” fenék gyakorlat elvégzéséhez sok mindenre kell figyelni, keményen kell dolgozniuk a hasizmainknak és a mélyhátizmoknak a fenékizmok mellett. Viszont a jó hír az, ahogy gyakoroljuk, gyakoroljuk úgy válik “természetessé” a kivitelezés. Ebből kifolyólag idővel már gondolkodnunk se kell hogyan végezzük helyesen az egyes fenék gyakorlatokat, mert a zsigereinkben lesz. De ehhez jó alapokkal kell rendelkeznünk, ahogy egy ház felépítését se a cserepek lerakásával kezdünk el, hanem az erős alapokkal.

Edzői tapasztalataimból elmondhatom, hogy a legtöbb hölgy vágya, hogy funkciónálisan erős és esztétikailag kerek fenekük legyen. Emiatt bennük van a haladási, fejlődési faktor, amivel a vágyát el szeretné érni. Ehhez pedig elengedhetetlennek tartom, hogy olyan ( fenek) gyakorlatokat végeztessek velük, amik több izom munkáját is kombinálják.

Így érve el a lehető leggyorsabb fejlodest a legbiztosabb módon kizárólag stabil alapok lefektetésével lehet.

Ha hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, kérlek oszd meg másokkal is! Köszönöm.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Facebook oldalam

Instagram profilom