Szénhidrátforrások, amik ideálisak az alakformálásban és az egészségmegőrzésben!

Szénhidrátforrások, amik ideálisak az alakformálásban és az egészségmegőrzésben!

Lassan, de biztosan mindenki tudja, hogy maguk a feldolgozott ételek, egyszerű cukrok, cukros italok fogyasztása alig kedveznek az egészségünknek és az alakunknak egyaránt. Bár egy egészséges embernél, aki oda figyel magára, rendszeresen mozog és táplálkozik, az ég világon nem történik, ha bevág egy magnumot. -persze, ne ez legyen a követendő példa, csak szemléltetésképpen említem.-

Viszont mi van akkor, ha hormonális problémával nézünk szembe? 

Nagyon sok olyan ügyfélel dolgozom együtt a mai napig, akik valamilyen hormonális problémával küzdenek és a segítségemet kérik. – Eleve a fogyás miatt egytől egyig elmondható a klienseimről, hogy mikor hozzám kerülnek és célzott kérdést teszek fel, akkor kiderül, miszerint nagyon kevés ételt vesznek magukhoz, amiért nem hibáztatom őket, mert régen én is így gondolkodtam és hasonló problémával küzdöttem. Ma már tudom, hogy nem csak alacsony kalória bevitel mellett lehet fogyni.

Természetesen minden eset más, de általános igazság, hogy az első és legfontosabb a tiszta, egészséges, normális, teljes értékű ételek fogyasztása, ami kivül-belül feltölt bennünket, a sejtjeinket.

Maguk a szénhidrátok adjak az energiánk 70%-át – sport hatására többet- , így érdemes erre helyezni a legnagyobb hansúlyt és rendszeresíteni az étkezéseink során az összetett, lassan felszívódó szénhidràtok fogyasztását. 

Ha problémád van a vércukroddal, akkor a legjobb amit tehetsz ennek stabilizására, hogy minden étkezésed szerves részét képezi a lassan felszívodó gabonák egyike.

A tápanyagok felszívódását tovább lassíthatod nyers vagy párolt zöldségek fogyasztásával. Szerezz be egy pároló gépet! Nekem bevált.

Ha te is ebben a cipőbe jársz / hasonló problémád van, mindig azt tartsd szem előtt minden étkezésed alkalmával, hogy úgy válogasd meg az alapanyagokat, hogy azzal stabil, nem kiugró vércukorszintet kapj. Tartsd stabilan egész nap a vércukorszintedet! 

Például: nem a legjobb választás, ha kizárólag gyümölcsöt fogyasztasz. Önmagában semmi baj nincs a gyümölccsel, de addig, amíg nem lesz jó a vércukrod enned kell mellé olyan szénhidrátot, ami picit belassítja a gyümölcsökben lévő egyszerűbb cukrok felszívódását. Igen, azoknak akik ebben a helyzetben vannak, több oda figyelést igényel a procedúra, de cserébe a gyógyulás felé tudnak lépkedni.

Ne feledd! Minden cselekedeted egy döntéssel kezdődik.
Ha a testednek jó alapanyagokat adsz, az elkezd jól működni és egyre egészségesebb lehetsz.

Tetszett a bejegyzés? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: email

Facebook oldalam

Instagram profilom